Amarins' Voedings- & Beweegadvies

Petra

Daar sta je dan, op de weegschaal. Hij laat je een gewicht zien die je niet leuk vindt. Als je, je BMI terugrekent zie je extreme obesitas staan, met tussenhaakjes morbide. Je hebt alles al geprobeerd: shakes, maaltijdvervangers, WeightWatchers… Wat heb je eigenlijk niet geprobeerd, je hebt het zelfs opgegeven, toch? Je barst in tranen uit omdat je het gewoon niet meer weet. Je wilt dit niet, je wilt gewoon weer prettig voelen in je eigen lichaam. Daarnaast wil je afvallen op een duurzame manier en niet weer de zoveelste dieet waarbij je afvalt en het dubbele aankomt.

Je wilt de cirkel breken en gaat op zoek naar hulp. Enige eis op dat moment was moet iemand die in de buurt woont zijn. Je belt Amarins’ Voedings- en Beweegadvies en je krijgt Amarins aan de lijn. Het eerste gesprek liep soepel en maakt je eerste afspraak voor een intake.

De afspraak was op 16 maart 2021.

Het is moeilijk te omschrijven wat er sinds die tijd is gebeurd, ik ga een poging wagen:
Het moment dat je hoort van Amarins: ‘je hoeft nergens aan te denken, alleen maar te doen’, is een vreemd moment voor iemand die altijd gewend is om aan alles te denken. Daarnaast worden er realistische verwachtingen gesteld en een doelstelling. Voor mij was de doelstelling, als eerste stap, onder een bepaald gewicht komen.

De eerste weken bestonden uit menu’s zorgvuldig samengesteld door Amarins, twee keer per dag een persoonlijk een WhatsAppje van Amarins met een reminder om te gaan wandelen (de ene keer een gifje, de andere keer een positieve tekst) en de absolute ongeëvenaarde positieviteit en enthousiasme van Amarins (‘You can do this’) die altijd voor je klaar staat. Daar is ie dan het eerste weegmoment, je denkt er niet veel van maar de eerste grammen zijn ervan af, volgend weegmoment… nog meer gewicht eraf. De eerste weken lopen als je zonnetje, je gaat nog meer bewegen en gaat via FitID Hiit trainingen volgen. Toen kwam je op het moment dat je ineens stil staat, gelukkig is Amarins daar die je laat zien dat je spieren qua gewicht toenemen en je mentaal bij staat met haar enthousiasme en positieviteit: ‘Je doet dit gewoon maar even, kijk nou ziet er top uit’. Daarna zie je dat je weer gewoon weer afvalt en zelfs onder een gewicht komt die je al jaren niet meer gezien hebt.

De volgende doestelling nogmaals 10 kilo. In het volgend stadium word je wat vrijer gelaten, je mag beslissingen maken in het menu. De eerste stappen zijn spannend en dan komt de ultieme vraag waar: ‘Waar heb ik eigenlijk zin in en wat doet het in de verhoudingen?’. Op een gegeven moment heb je nog geen eens door dat je het doet. Je doet het nu gewoon zelf en wat merk je: je valt nog steeds af en Amarins zou Amarins niet zijn als ze daar niet zegt: ‘Zie je nou wel, kijk eens wat je doet. Je bent geweldig bezig’.

Onze laatste officiële afspraak was op 5 augustus 2021. Bijna 20 kilo lichter. Ben ik er? Nee zeker niet maar met de tips en positieve vibes van Amarins heb ik alle vertrouwen dat ik dat ook ga redden.

Dank je wel Amarins en hopelijk kan jij nog veel meer mensen helpen.