LASAGNE

Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 knoflook
- 8 (tros)tomaten
- 1 stengel prei
- 4 takjes selderij
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 laurierblad
- 150 gr hamblokjes
- 15 gr mini mozzarella bolletjes
- 4 lasagnebladen
Bereiding:
- Snijd de ui en knoflook fijn
- Fruit de ui en knoflook in olijfolie
- Snijd de tomaten en prei in stukken
- Voeg de tomaten en de prei met de Italiaanse kruiden en laurierbladen aan de ui en knoflook toe
- Laat dit een kwartier op laag vuur pruttelen
- Verwijder de laurierbladen uit de saus
- Mix de rest met de staafmixer tot een (gladde) saus.
- Snijd of knip de selderijtakjes in kleine stukjes
- Voeg de selderij en de hamblokjes toe aan de saus
- Bouw nu de lasagne op in een ovenschaal, begin met een laagje saus
- Leg er vervolgens lasagnebladen op
- Afhankelijk van de hoeveelheid saus en bladen die jij hebt herhaal je dit (let op eindig met saus)
- En leg bovenop de bolletjes mozzarella
- Voeg naar smaak peper toe
- Plaats de ovenschaal 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden