Amarins' Voedings- & Beweegadvies

LASAGNE

LASAGNE

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 8 (tros)tomaten
  • 1 stengel prei
  • 4 takjes selderij
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 laurierblad
  • 150 gr hamblokjes
  • 15 gr mini mozzarella bolletjes
  • 4 lasagnebladen

Bereiding:

  1. Snijd de ui en knoflook fijn
  2. Fruit de ui en knoflook  in olijfolie
  3. Snijd de tomaten en prei in stukken
  4. Voeg de tomaten en de prei met de Italiaanse kruiden en laurierbladen aan de ui en knoflook toe
  5. Laat dit een kwartier op laag vuur pruttelen
  6. Verwijder de laurierbladen uit de saus
  7. Mix de rest met de staafmixer tot een (gladde) saus.
  8. Snijd of knip de selderijtakjes in kleine stukjes
  9. Voeg de selderij en de hamblokjes toe aan de saus
  10. Bouw nu de lasagne op in een ovenschaal, begin met een laagje saus
  11. Leg er vervolgens lasagnebladen op
  12. Afhankelijk van de hoeveelheid saus en bladen die jij hebt herhaal je dit (let op eindig met saus)
  13. En leg bovenop de bolletjes mozzarella
  14. Voeg naar smaak peper toe
  15. Plaats de ovenschaal 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten