Amarins' Voedings- & Beweegadvies

QUICHE (voor 4 personen)

QUICHE (voor 4 personen)

Ingrediënten

  • 1 pak filodeeg (225 gram)
  • 1,5 broccoli, in kleine roosjes (650 gram)
  • 4 halfrijpe handperen, geschild
  • 30 gram pijnboompitten
  • 3 eieren, geklutst
  • 1 eiwit
  • 80 gram ricotta
  • 150 gram achterhamblokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 20 gram 20+ kaas, geraspt
  • peper en zout naar smaak

Bereiding (± 40 minuten)

  1. Leg het filodeeg op het aanrecht op een schone theedoek om te ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 180⁰C.
  3. Kook of stoom de broccoliroosjes ongeveer 5 minuten beetgaar.
  4. Laat de broccoli uitlekken in een zeef/vergiet.
  5. Schil en snijd de peren in grove stukken.
  6. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
  7. Scheid van 1 ei het eiwit en kluts deze met de hele eieren samen met de ricotta en voeg de hamblokjes, pijnboompitten en zout en peper naar smaak toe.
  8. Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier en smeer de randen in met wat olijfolie.
  9. Bekleed de springvorm nu met het filodeeg, smeer in met olijfolie tussen de lagen.
  10. Doe de broccoli en de peren in de springvorm en giet hier het ricotta-ei mengsel overheen.
  11. Strooi de geraspte kaas over het mengsel.
  12. Bak voor +/- 30 minuten in de oven.

 

Tip: Gebruik eens blokjes kipfilet in plaats van ham.

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten